74309007

Belgium Junior Open geslaagd met 3 podiumplekken voor Nederland!

Afgelopen weekend hebben maar liefst 20 Nederlanders deelgenomen aan een groot internationaal toernooi in Brussel, de Belgium Junior Open 2018. Alle deelnemers hebben 3 dagen gespeeld en soms wel 6 wedstrijden in totaal gespeeld!

BU13
Bij de Boys under 13 waren dit keer Aiden Vetjens, Jack van Drongelen en Victor Santos de Freitas van de partij. Alle jongens verloren helaas hun eerste ronde. Jack won daarna zijn wedstrijd maar verloor helaas zijn andere 2 wedstrijden die daarna volgde. Toch wist Jack het weekend goed af te sluiten en won zijn laatste wedstrijd, Jack werd 23e. Aiden en Victor verloren hun eerste 2 wedstrijden maar wonnen daarna allebei hun volgende wedstrijd waardoor ze uiteindelijk tegen elkaar uitkwamen. Dit keer was Aiden te sterk met 3-0. Beide jongens wisten hun laatste wedstrijd van het toernooi te winnen. Aiden won met 3-2 van Benjamin Dureaux en Victor won met 3-0 van Theo Lucas.

GU15
Bij de Girls under 15 was Naomi Nohar de enige Nederlandse maar zeker niet zomaar een Nederlandse. Naomi had een lastige wedstrijd in de kwartfinale maar wist deze wedstrijd met 16-14 (!) in de 5egame te winnen en veroverde daarmee een plek in de halve finale. In de halve finale was ze te sterk en won met 3-0. Dit was hetzelfde in de finale, Naomi won knap met 3-0 van de Tsjechische Riana Alexova. Naomi werd daarmee Kampioen van de GU15 Belgium Junior Open! Gefeliciteerd Naomi!

BU15
De Boys Under 15 leek dit weekend bijna wel te mooi voor woorden voor Team NL. 3 Nederlanders behaalden een plek in de felbegeerde halve finales. Zo wist Knut al in de 3eronde de nummer 1 geplaatste uit te schakelen. Knut kwam in de halve finale uit tegen de andere Nederlander Rowan Damming. De wedstrijd was zoals altijd enorm spannend. Knut kwam 2-1 voor maar Rowan bleef vechten en trok uiteindelijk aan het langste eind. Rowan won met 11-9 in de 5egame en plaatste zich hiermee voor de finale. De andere halve finale was tussen de laatste Nederlander Sam Gerrits en Nathan Masset. Sam Gerrits schakelde eerder al de nummer 2 geplaatste Karl Bundy uit maar kon dat helaas niet doorzetten tegen Nathan Masset, Sam verloor met 3-0.  Rowan speelde uiteindelijk de finale tegen Nathan Masset maar kon helaas zijn vorm niet doorzetten en verloor ook met 3-0. De strijd voor Brons werd gewonnen door Knut Hogervorst. Knut won met 3-0 van Sam Gerrits.

De andere 2 Nederlandse jongens die meededen in deze categorie waren Lars van Dongen en Hjalmer Mols. Lars van Dongen had een zwaar maar leerzaam toernooi. Lars verloor helaas zijn eerste 2 wedstrijden, herpakte zich toch in de 3ewedstrijd maar verloor helaas zijn andere 2 wedstrijden die daarop volgenden. Lars werd uiteindelijk 24e. Hjalmer Mols speelde een enorm goed toernooi. Hij verloor helaas zijn 1ewedstrijd maar won daarna knap zijn 2 volgende wedstrijden en was zelfs enorm dichtbij zijn 3ewin maar verloor nipt met 11-9 in de 5egame. Hjalmer werd uiteindelijk 20e.

GU17
Bij de Girls under 17 vertegenwoordigde Feline Posdijk Team NL! Feline verloor helaas haar eerste wedstrijd van een sterke tegenstander. Daarna wist Feline haar volgende wedstrijd te winnen met 3-1. Helaas verloor Feline haar volgende 2 wedstrijden met 3-0. Feline werd uiteindelijk 20e.

 

BU17
Sebastiaan Hofman, Jerry Bisschop, Pieter de Loos en Romeo Marino speelden in de Boys under 17 categorie. Sebastiaan Hofman wist knap de kwartfinale te behalen en wist bijna een stunt uit te halen. Sebastiaan verloor helaas nipt met 3-2 van de nummer 2 geplaatste Denis Gilevski uit Ierland. Sebastiaan speelde uiteindelijk een van zijn beste toernooi in het afgelopen jaar en werd uiteindelijk 7e. Pieter de Loos won zijn eerste ronde en was enorm dichtbij een stunt, Pieter stond 2-0 voor tegen 5egeplaatste Dennis Igelbrink maar kon dit niet afmaken, Pieter verloor met 3-2. Pieter herpakte en won daarna al zijn wedstrijden en werd uiteindelijk 25e. Jerry Bisschops had wat ongeluk de eerste ronde, hij trof een ongeplaatste Engelsman. Jerry heeft hard gevochten maar verloor helaas met 3-2. De volgende wedstrijden won hij relatief makkelijk, Jerry werd 33e. Romeo Marino verloor ook zijn eerste ronde, herpakte zich en won zijn tweede wedstrijd maar verloor helaas zijn andere wedstrijden nipt. Romeo werd uiteindelijk 40e.

GU19
Bij de Girls under 19 kwamen Fleur Maas, Gabi Fritsche, Daniek Krukkert en Catlyn van Maas de Bie in actie. Fleur Maas was 2egeplaatst maar werd verrast in haar kwartfinale, Fleur verloor van de Tsjechische Michaela Cepova. Fleur won daarna al haar wedstrijden en werd 5e. Gabi Fritsche won haar eerste ronde met 3-1 van de Franse Marion Romba maar verloor daarna helaas haar andere wedstrijden dit toernooi en werd 8e. Daniek Krukkert verloor helaas haar eerste ronde met 3-0 maar won daarna haar tweede ronde met gelijke cijfers. Daniek kwam toen tegen de Franse Lea Barbeau, ze stond 2-1 voor maar kon dit niet afmaken. Daniek wist toch haar toernooi positief af te sluiten en won met 3-2 van Laura Deruyck en werd 11e. Catlyn van Maas de Bie verloor haar kwalificatie nipt met 3-1 maar won daarna haar andere wedstrijden en werd uiteindelijk 15e.

BU19
Bij de oudste jongens categorie kwamen Luke Stauffer en Bjarni Kemperman in actie. Luke Stauffer verloor zijn eerste wedstrijd nipt met 3-1 van de Franse Noah Hateau. Daarna heeft Luke Stauffer 3 5-setters overleefd en allemaal gewonnen. De laatste wedstrijd was het Luke toch best wel gesloopt en verloor helaas nipt met 3-0. Luke werd uiteindelijk 18e. Bjarni Kemperman had een zware loting. Bjarni verloor helaas zijn eerste 3 wedstrijden maar wist daarna te winnen van de Belgische Rayan Lacante met 3-1. Bjarni werd uiteindelijk 30e.

 

We kunnen tot de conclusie komen dat het over het algemeen een zeer goed toernooi was voor Team NL! Wij zijn trots op alle spelers! Tot snel op TMG Alphen 25 november!