74309007

French Junior Open 2019 geslaagd na 5 Nederlandse kwartfinalisten!

De Nederlandse spelers hebben goed gepresteerd op Franse bodem afgelopen weekend bij de French Junior Open 2019! Maar liefst 5 van de 10 spelers wisten de kwartfinale te bereiken van het Super Series toernooi.

BU13
Bij de Boys under 13 was Evan Morris de enige Nederlander. Evan verloor de eerste ronde nipt 3-1 van de Franse Timothe Carrouget. De 2 wedstrijden daarna wist Evan te winnen. Evan zijn een na laatste wedstrijd van het toernooi was het spannendste, Evan verloor nipt 3-2 van opnieuw een Fransman. Toch kon Evan positief eindigen door zijn laatste wedstrijd met 3-0 te winnen. Evan werd 35e.

BU15
De Boys under 15 was sterk bezet vanuit Nederland. De nummer 1, 2 en 6 van Nederland <15 waren van de partij, Rowan Damming, Sam Gerrits en Lars van Dongen. Lars van Dongen won knap zijn eerste ronde maar liep daarna op tegen een Fransman en verloor 3-0. Daarna won hij 2 wedstrijden, maar verloor de 2 wedstrijden die daarop volgden. Lars werd uiteindelijk 20e.

Rowan en Sam wisten op knappe wijze beiden de finale te behalen, na allebei een hele spannende 5-setter te hebben in eerdere rondes. Dit was niet de eerste keer dat deze 2 hoog eindigen op een Super Series toernooi, de laatste 3 toernooien zijn ze in de top4 geëindigd. De wedstrijd was enorm spannend en moest in een 5e game besloten worden. Sam trok hierbij nipt aan het langste einde en won met 13-11(!) in de 5egame! Mooie prestatie jongens, goud en zilver voor Nederland!

GU17
Voor Lianka Radzyminski was het het eerste Super Series toernooi bij de Girls under 17. Lianka had hierbij niet erg veel geluk in de eerste ronde, ze trof een Egyptisch meisje dat daarna de finale bereikte. Lianka werd uiteindelijk 13e.

BU17
Ook de Boys under 17 was sterk bezet met Tjeu Dubbeldam, Sebastiaan Hofman en Jerry Bisschops. Zowel Tjeu Dubbeldam als Sebastiaan Hofman wisten de kwartfinales te bereiken. Jerry Bisschops won zijn eerste wedstrijd van het toernooi, maar verloor daarna zijn tweede met 3-0. Jerry werd uiteindelijk 22e.  Sebastiaan Hofman verloor zijn kwartfinale 3-0 van de Franse Paul Gonzalez en had daarna een aantal zware potten in de rest van het toernooi. Sebastiaan werd 8e. Tjeu Dubbeldam wist knap na een 5-setter de halve finale te behalen van dit Franse Super Series toernooi! Tjeu verloor in de halve finale nipt van de Franse Joshua Phinhera, wederom in een 5-setter. De strijd om het brons wist Tjeu helaas niet te winnen, hij werd 4e.

BU19
Bij de Boys under 19 was vanuit Nederland Luke Stauffer aanwezig. Luke wist in de 2eronde knap de Franse Toufik Mekhalfi uit te schakelen in 4 games. Luke verloor in de kwartfinale van de Tsjech Ondrej Vorlicek. Luke werd uiteindelijk 7e.

 

Met 5 kwartfinalisten kunnen we wel zeggen dat Nederland het goed heeft gedaan op het Franse Super Serie toernooi! Gefeliciteerd Sam Gerrits met je kampioenschap en Rowan Damming met je zilvere medaille!