74309007

Afgelopen weekend werd er naast het Sinterklaasfeest gewoon gesquasht door een aantal TMG’ers! De Swiss Junior Open 2019 werd door 6 Nederlanders gespeeld in Zurich, Zwitserland. Ben jij benieuwd hoe de Nederlanders het hebben gedaan? Lees dan nu snel verder!

GU17

Het enigste Nederlandse meisje die aanwezig was in Zwitserland was Naomi Nohar. Naomi won gemakkelijk haar eerste ronde van de Zwitserse Leonie Richter met 3-0. Vervolgens speelde Naomi tegen de nummer 1 geplaatste Franka Vidovic, die verloor Naomi helaas met 3-0. Vervolgens wist Naomi haar laatste twee wedstrijden te winnen en werd daarmee knap 5e! Mooi gedaan Naomi!


BU17

Bij de Boys under 17 speelden Sam Gerrits, Rowan Damming, Knut Hogervorst en Romeo Marino mee onder de Nederlandse vlag.

Sam Gerrits speelde zijn eerste Boys under 17 toernooi ooit nadat hij afgelopen jaar 15 is geworden. Hij liet in Zwitserland meteen zien dat hij goed mee kan komen in de hogere categorie, hij pakte meteen een podiumplek! Sam won zijn eerste twee rondes gemakkelijk met 3-0. Vervolgens kwam Sam uit tegen de nummer 2 geplaatste Alex Smith, dit werd een bloedstollende wedstrijd maar uiteindelijk trok Sam aan het langste einde door met 12-10 in de 5egame te winnen, hiermee bemachtigde hij een halve finale plaats. In de halve finale rekende Sam, opnieuw in een 5-setter, af met de volgende hogergeplaatste door met 3-2 te winnen van Laszio Godde. In de finale was Tate Harms uit Zwitserland helaas net te sterk, Sam verloor met 3-0 de finale en pakte daarmee zilver. Mooi resultaat Sam!

Rowan Damming ging het toernooi in als nummer 1 geplaatste, daarmee had hij de eerste ronde een bye en vervolgens gaf zijn tegenstander op dus had hij een walkover. Rowan kwam pas in de kwartfinale in actie tegen de Engelse Jack Bloomfield. Helaas verloor Rowan deze wedstrijd met 3-1. Vervolgens won Rowan knap met 3-2 van de Fransman Baptiste Bouin. In zijn laatste wedstrijd verloor Rowan nipt met 3-1 van Alex Smith en werd daarmee 6e.

Knut Hogervorst won zijn eerste ronde gemakkelijk met 3-0 waarna hij tegen Baptiste Bouin uitkwam. Helaas verloor Knut deze wedstrijd heel nipt met 3-2. Knut won daarna zijn laatste drie wedstrijden knap en werd uiteindelijk netjes 9e.

Romeo Marino verloor zijn eerste wedstrijd met 3-0 van de Duitse Florian Stöger. Vervolgens won Romeo met 3-1 Timotej Jenko waarna hij met dezelfde stand verloor van de Engelse Michael Tallentire. Vervolgens speelde Romeo verder voor plek 21-24, hier verloor hij met 3-0 van Mattheo Carrouget. Romeo wist het toernooi winnend af te sluiten door met 3-0 te winnen van Konstantinos Georga.

 

BU19

Tjeu Dubbeldam was de enige Nederlanders bij de Boys under 19 categorie.  Tjeu won zijn eerste wedstrijd gemakkelijk met 3-0. Vervolgens kwam Tjeu uit tegen de nummer 2 geplaatste Sam Buckley. Tjeu verloor helaas met 3-0. Tjeu won daarna met 3-0 van Iain Keeling, vervolgens verloor hij met 3-0 van David Maier. Tjeu wist zijn laatste wedstrijd netjes te winnen met 3-0 en werd daarmee 11e.

Een mooi toernooi waar Nederland weer aanwezig was en met een podiumplaats positief terug kan kijken! Goed gedaan allemaal! Het volgende toernooi is natuurlijk de TMG DPD Kersteditie aankomende zondag voor deze TMG’ers. Het eerstvolgende internationale toernooi is de British Junior Open 2020 begin januari! Wij houden jullie natuurlijk weer op de hoogte!