74309007

Afgelopen weekend speelden 19 Nederlanders de German Junior Open 2020 in Hamburg. Ben jij benieuwd hoe de TMG’ers het hebben gedaan bij dit Super Serie toernooi? Lees dan snel verder!

GU13
Bij de Girls under 13 was Ruby Huisman de enige Nederlandse. Ruby speelde hierbij in Poule B waarin zij 3 wedstrijden speelde. Hiervan won Ruby een wedstrijd en werd 3ein de poule waarna ze verder speelde voor plek 9. Ruby verloor daarbij nipt haar wedstrijd van de Ierse Zoe Yeomans met 3-2 maar won daarna van wederom een Ierse met 3-0 en werd daarmee 11e.

BU13
Bij de Boys under 13 waren Aiden Vetjens en Tristan Keenan van de partij. Tristan Keenan won zijn eerste wedstrijd met 3-0 en startte daarmee goed het toernooi. Helaas verloor hij zijn tweede en derde ronde van de Japanse Shunsaka Kariyazono met 3-0. Daarna won Tristan zijn laatste twee rondes en werd uiteindelijk 13e. Aiden Vetjens kende een knap en sterk toernooi. Hij wist zonder gameverlies de halve finale te behalen in Hamburg maar verloor toen helaas van de nummer 2 geplaatste met 3-0. In de strijd om het brons wist Aiden goed te spelen maar kon de wedstrijd net niet naar hem toe trekken en verloor met 3-1. Toch een mooie 4eplek voor Aiden op een Super Serie!

GU15
Bij de Girls under 15 was Meike van Dalen de enige Nederlandse. Meike had haar eerste wedstrijd een walkover en kwam daardoor meteen bij de top 16 van het toernooi. Daarna kende Meike helaas een zwaar toernooi en verloor haar wedstrijden. Meike werd uiteindelijk 16e.

BU15
Bij de Boys under 15 waren vier Nederlandse jongens aanwezig, zo waren Bram van den Akker, Robert Lindner, Lars van Dongen en Guido Lindner present. Bram van den Akker kende een zwaar toernooi, hij verloor zijn kwalificatie en belandde toen buiten het hoofdschema. Bram speelde daarna nog 3 wedstrijden maar wist deze helaas niet te winnen, toch heeft Bram deze mooie ervaring mee kunnen nemen! Lars van Dongen en Robert Lindner speelden vrijwel hetzelfde toernooi qua uitslagen. Ze wonnen beiden hun kwalificatieronde en ook de eerste ronde. Robert verloor vervolgens van de Franse Axel Diet met 3-0 en Lars verloor met dezelfde wedstrijduitslag van de Rus Trofim Aleshin. Lars en Robert verloren de twee wedstrijden daarna om vervolgens tegen elkaar uit te komen in de laatste wedstrijd van het toernooi. Lars won uiteindelijk met 3-0 van Robert, Lars werd 15een Robert 16e. Guido Lindner kende een ongelukkige loting waardoor hij zijn eerste wedstrijd verloor. Toch wist hij zich goed te herpakken en uiteindelijk al zijn andere wedstrijden zonder gameverlies te winnen waarmee hij 17ewerd en de plate won.

GU17
Bij de Girls under 17 waren Lianka Radzyminski en Naomi Nohar aanwezig om Nederland te vertegenwoordigen. Lianka verloor haar eerste ronde van de nummer 2 geplaatste Moa Bonnemark en wist daarna al haar wedstrijden netjes te winnen waardoor ze uiteindelijk 9ewerd en de plateprijs won. Naomi won haar eerste wedstrijd waarna ze tegen diezelfde Moa uitkwam en helaas ook niet kon winnen. Naomi won vervolgens de wedstrijd daarna met 3-0 maar kon dit helaas niet doortrekken in de strijd om het brons. Ze verloor haar laatste wedstrijd met 3-0 en werd uiteindelijk 6e.

BU17
De Boys under 17 was vanuit Nederland het best bezet door deelname van Daan Bosse, Brian Daalhuizen, Valentijn Hofman, Rowan Damming, Sebastiaan Hofman, Sam Gerrits en Knut Hogervorst.

Rowan Damming wist knap de finale te behalen zonder enkel gameverlies en speelde in die finale een ware thriller. Rowan kwam 2-1 voor, had een matchbal maar kon dit helaas niet verzilveren en verloor de wedstrijd met 11-9 in de vijfde game van de Zwitserse Tate Harms. Jammer Rowan maar toch weer heel knap een Super Series finale erbij! Sam Gerrits speelde aan de andere kant van het schema en behaalde ook knap de halve finale maar moest daar buigen voor diezelfde Tate Harms. Sam wist zich toch knap te herpakken en won uiteindelijk brons door met 3-2 te winnen van de Franse Lazio Godde. Mooi twee podiumplekken voor Nederland!!

Sebastiaan Hofman en Knut Hogervorst wonnen beiden hun tweede ronde maar verloren toen in de derde ronde en speelden verder voor plek 9. Sebastiaan wist zijn wist al zijn drie wedstrijden knap te winnen en behaalde daarmee de 9eplaats. Knut won zijn derde wedstrijd maar verloor helaas de vierde met 3-0. Toch wist Knut het toernooi nog goed af te sluiten door met 3-1 te winnen van de Zwitserse Louai Hafez en werd uiteindelijk 11e.

Daan, Valentijn en Brian moesten alle drie opkomen in de eerste ronde terwijl de andere jongens een bye hadden in de eerste ronde. Helaas wonnen deze drie Nederlanders de eerste ronde niet en speelden vervolgens verder voor plek 33. Valentijn won zijn drie wedstrijden daarna knap waardoor hij zijn laatste wedstrijd speelde voor de plateprijs. Helaas verloor Valentijn met 3-0 van de Spaanse Hugo Jaen en werd uiteindelijk 34e. Daan Bosse won zijn tweede wedstrijd maar moest daarna zijn meerdere erkennen aan de Zweed Malte Munk. De wedstrijd daarna won hij met 3-0 maar kon het toernooi helaas niet winnend afsluiten. Daan werd 38e. Brian verloor zijn tweede wedstrijd maar wist zijn derde en vierde wedstrijd wel te winnen. De laatste wedstrijd van het toernooi was een spannende voor Brian, hij verloor heel nipt met 3-2 en werd uiteindelijk 42e.

GU19
Bij de Girls under 19 waren Fleur Maas en Daniek Krukkert aanwezig onder de Nederlandse vlag. Fleur Maas behaalde knap de halve finale door met 3-2 te winnen van de Italiaanse Christina Tartarone. In de halve finale verloor Fleur helaas nipt van de uiteindelijke winnaar van het toernooi Chukwu Chinyere. Fleur won haar wedstrijd om het brons gemakkelijk met 3-0 en stelde daarmee de derde podiumplaats voor Nederland vast. Daniek speelde in de eerste ronde tegen Fleur en verloor deze wedstrijd met 3-1 waardoor ze verder speelde voor plek 9. Daniek won de twee wedstrijden daarna maar verloor helaas haar laatste wedstrijd van de Russische Alesya Aleshina met 3-1 en werd uiteindelijk 10e.

 

We kunnen terugkijken op een mooi toernooi met goede resultaten voor de Nederlanders met 3 podiumplaatsen. Goed gedaan TEAM NL! Over een twee weken is het weer tijd voor het NK Jeugd <13 <17 <23 waarbij veel TMG’ers aanwezig zullen zijn. Tot dan TMG’ers!