74309007

TMG Competitie nadert ontknoping

Het was alweer de derde competitie ronde van de TMG Jeugdcompetitie. Het begint langzaam weer een beetje normaal te worden dat we weer lekker kunnen squashen. Ditmaal waren er 35 jeugdige squashers die met elkaar de strijd aan gingen bij Houtrust in Den Haag. Het was tevens een bijzondere dag omdat naast de TMG competitieronde ook de vijfde speelronde van de Individuele Eredivisie werd gespeeld. Dit zorgde voor een mooie kruisbestuiving tussen de jeugdige talenten van Nederland en de topsporters. Mede door de aanwezigheid van de Individuele Eredivisie werden er ook een aantal wedstrijden live uitgezonden. Deze wedstrijden zijn terug te zien via het SBN Youtube kanaal. 

Elite/Gevorderden

Bij de Elite hadden we een nieuwe winnaar, Victor Santos de Freitas wist te winnen in de finale van Brian Daalhuizen die zijn tweede finale plek op rij wist te behalen. De vorige speelronde troffen de spelers elkaar nog in de halve finale en ging de overwinning naar Daalhuizen. Dit keer wist Victor te winnen in de strijd om het goud. Aiden Vetjens wist in eigen huis het brons te pakken.

Beginners

Bij de beginners wist Pier Kraus te winnen, de speler van Houtrust deed weer voor de eerste keer mee aan de competitie en deed dat niet onverdienstelijk en pakte de overwinning zonder gameverliest. Marlieke Mols van MeerSquash pakte de tweede plaats, terwijl Ruby Huisman derde wist te worden.

Rookies/Mini’s

De Rookies was wederom de grootste categorie met 18 deelnemers, de jeugd heeft de toekomst. Wat dat betreft goed om te zien dat de animo in de jongste categorie dan ook groot is. Het is iedere keer wederom een verrassing wie er met de overwinning vandoor gaat. Dit seizoen zijn er al drie verschillende winnaars, dit keer wist Tobias Harris in de finale tegen Tristan van Passel te winnen. Tony Barlow pakte het brons.

De TMG Competitie is onderdeel van 4 speelrondes. De laatste speelronde zal plaats vinden bij Squash Almere (11 juli).  Er zijn tijdens de speelrondes individuele punten en clubpunten te verdienen voor de verschillende ranglijsten. Aan het einde van de competitie wint namelijk de club met de meeste punten een clinic van een topspeler en de jeugdfinale dag van de TMG/SBN competitie in het najaar die na de zomer van start gaat.

Alle uitslagen zijn hier terug te vinden

De ranglijst is hier te vinden

Schrijf je hier in voor de volgende competitierondes