74309007

Dag 1: Europese Team Kampioenschappen <19

Vanaf vandaag zijn de Europese Team kampioenschappen begonnen! Hier is natuurlijk ook een Nederlands team aanwezig. Fleur Maas, Juliette Permentier, Henrico van der Vegt, Tom Schreurs en Luke Stauffer zijn in Polen om hun land te vertegenwoordigen.

Nederland (9) – Duitsland (8)

De eerste wedstrijd tegen Duitsland zou waarschijnlijk al de beslissende wedstrijd worden om te bepalen of Nederland wel of niet in de kwartfinale zou komen. Hier zette bondscoach Ronny Vlassaks zijn op papier sterkste Nederlandse team neer met Fleur Maas, Henrico van der Vegt en Luke Stauffer.

Tom Schreurs startte de wedstrijd tegen Duitsland door te spelen tegen Nils Schwab. Hij wist de eerste game te winnen met 11-6 maar kon dit helaas niet volhouden. Hij verloor de wedstrijd met 3-1.

Toen was het de beurt aan Henrico van der Vegt op de nummer 1 positie. Henrico wist de eerste game net niet te winnen (10-12), maar vocht toen terug en won de tweede game met 11-9. Hij kon dit helaas niet doorzetten en verloor ook met 3-1.

Ondanks dat Nederland na de eerste twee wedstrijden op 2-0 achterstand stond speelde Fleur Maas nog wel tegen Katerina Tycova om de punten voor de poule. Dit werd uiteindelijk een spannende vijfsetter die uiteindelijk gewonnen werd door de Duitse Katerina (16-14, 9-11, 11-7, 11-13, 11-13).

Eindstand Nederland 0 – 3 Duitsland

Nederland (9) – Italië (16)

In de middag speelde Nederland nog een keer, dit keer tegen Italië. Tijdens deze wedstrijd speelde Fleur Maas, Tom Schreurs en Luke Stauffer. Luke wist de eerste wedstrijd te winnen met 3-0. Tom won de tweede wedstrijd met 3-1 en Fleur won ook met 3-1.

Eindstand Nederland 3-0 Italië

 

Op dit moment staat Nederland op positie nummer 3. Morgen zal Nederland een lastige pot hebben in de ochtend tegen het nummer 1 geplaatst Engeland. In de middag zal Nederland het opnemen tegen Ukraine.

SUCCES NEDERLAND!