74309007

Afgelopen zondag, 27 maart, was de eerste editie van 2022 bij Squash Almere. Waar de één wat haastig binnenkwam, vanwege de klok een uur vooruit, stond de andere enthousiast al warm te slaan op de baan. Oma’s, tantes, broertjes, zusjes, papa’s en mama’s iedereen was gezellig mee om elke deelnemer aan te moedigen. Het was een geslaagd toernooi!

 

Mini’s

Het is een tijdje geleden dat we een mini-categorie hadden tijdens TMG en deze groep was ook nog eens gevuld met allemaal debutanten! Amin, Milan en Lara gingen met z’n drieën de strijd aan om de eerste plek. Amin wist alle twee de wedstrijden te winnen en nam doordoor het goud mee naar huis. Het zilver is voor de Nederlands Kampioene <11 Lara en Milan pakte het brons!

Rookies

De rookies werden vertegenwoordigd met 6 TMG’ers. Twee poules van 3 waar de nummer 1 geplaatste Dmytro de poulewinst wist te behalen en daardoor in de finale stond. Dmytro stond tegenover Kevin Poels. Kevin is de nummer 2 geplaatst en wist in zijn poule ook alles te winnen. Deze twee mannen konden van de finale ook echt een finale maken. Met 11-9, 9-11, 13-11 en 11-5 wist Kevin Dmytro te verslaan en de nummer 1 van de rookies te worden! Dmytro is de nummer 2 en Sietse Groot is de nummer 3!

C-beginners

Met 10 deelnemers waren de beginners de grootste categorie deze editie. De ochtend startte met een kwalificatie voor het hoofdschema en eindigden in een super spannende finale tussen Tim Veen en Sidney Poels. Deze twee mannen staan vaak tegenover elkaar en het is altijd spannend wie de winst mee naar huis neemt, maar tijdens deze editie mocht Sidney zich de winnaar noemen! Tim heeft een mooie tweede plek en het brons is voor de Nederlands Kampioen <13 Quinten van Es!

Elite

De elite was een gemengd schema, 6 heren en 2 dames. De dag werd gestart met de dames Elcke en Renske tegenover elkaar, beide zijn ze Nederlands Kampioen geworden. Zij opende het schema voor de elite met 5 games. Wat ook opviel was een spannende halve finale tussen Lars van Dongen en Brian Daalhuizen, waar Lars met de winst ervan door ging. Hij kreeg Daan Bosse tegenover zich in de finale. Dit werd ook een echte finale waar Daan met 3-2 uiteindelijk de eerste plek veroverde. De tweede plek is voor Lars en Brian versloeg Renske in de strijd om de derde plek. Brons voor Brian!

TMG Topper

Uiteraard is er ook dit keer een TMG Topper. En deze editie was het Salim! De echte strijder. Hij heeft een knieblessure, maar wist toch elke wedstrijd alles te geven en er voor te gaan. Dat maakt jou een echte topper Salim!

 

Bliksemtoernooi

Door het aantal deelnemers was er een mogelijkheid om een gezamenlijk bliksemtoernooitje te spelen. Een leuke toevoeging om ook eens andere spelers uit andere categorieën uit te dagen. Uiteindelijk stonden Ruby Huisman (beginners) tegenover Daan Bosse (Elite) tegenover elkaar. Daan moest 3 punten tegen Ruby pakken en Ruby 2 punten tegen Daan. De strijd van Ruby maakte het Daan toch nog lastig, maar uiteindelijk wist Daan toch eerder bij de 3 punten te zijn. Gefeliciteerd, Daan!

 

Alle winnaars super gefeliciteerd! Op 16 april zijn we weer terug, maar dan in Eindhoven bij SquashTime. Dit wordt een bijzondere editie, want dan zal het EK <19 ook daar gespeeld worden. Super gaaf om dit mee te maken. Je kan je nu hier inschrijven!

Wil je nog na genieten van deze dag? Dat kan! Georgette Boele heeft een aantal foto’s gemaakt en die kan je hier bekijken.

Wil je alle uitslagen terug zien? Klik dan op deze link.